Ugrás a fő tartalomra

Híres vajdasági magyarok - a Pannon Reggeli műsorvezetői


A Pannon Reggeli egy vajdasági magyar szórakoztató reggeli műsor, amelyet a Pannon RTV sugároz Szabadkáról.

A Pannon Reggeli fő műsorvezetői az alábbi képen látható fiatalemberek: balról jobbra Brasnyó Zoltán „Brasnyó”, Beke Róbert „Beke”, Sánta Zoltán „Sánta” és Zvekán Péter „Zeci”.

Valamelyest ismerem őket személyesen is: Brasnyóval egy kollégiumba jártunk, a bátyám évfolyamtársa volt, szomszédom is volt, és az egyetemen is egy szakra jártunk. Zecit személyesen annyira nem ismerem, csak az öccsét, és édesanyáink is ismerősök, amennyire tudom. Sántával egy gimnáziumba jártunk és látásból ismerem. Bekéről csak a műsoron keresztül hallottam először.

A Pannon Reggeli műsorvezetői
Mindegyik fiú hozza a saját karakterét és gyakran viccelődnek, élcelődnek egymással, hozzák saját magukat - igazából ezekből a helyzetkomikumokból, és a történeteikből áll a legtöbb műsor.

A műsor a 91,5 Mhz-en található meg rádión, de létezik egy Podbean nevű podcast gyűjtő oldal, ahol visszahallgatóak a legérdekesebb adásaik feltöltött részletei: az alábbi linken elérhetőek, ugyanakkor a Facebook-oldalukon is nyomon követhetőek.

Ugyan Szabadkán és környékén, és Csongrád-Csanád megyében is (ahol én lakom), az antennás rádión keresztül is hallgathatóak, leginkább a PannonRTV honlapjáról szoktam hallgatni őket, ahol online is megtalálhatóak, így szinte az egész világban hallgathatóak (ahol van internet).

Szeretem bennük, hogy szórakoztatóak, vidámak. Szívesen hallgatom őket munka közben, vagy ébredés után, vagy csak a podcaston a válogatott adásaikat, amikor ráérek. Kedvelem, hogy szeretik a jó zenéket, filmeket és sorozatokat, sokban egyezik az ízlésem velük.

Néha kiülnek Mórahalomra vagy Zentára a fürdőbe, vagy kihelyezett helyszínekről közvetítenek, hogy megpróbáljanak változatosságot csempészni a műsorokba, máskor nosztalgikus történeteket, vagy pletykákat mesélnek. Gyakran hoznak saját történeteket a családi életükből vagy a mindennapjaikból, amitől olyan érzése van az embernek, mintha csak a szomszédaival vagy a barátaival társalogna vagy őket hallgatná. Alkalomadtán megszólalnak mások is a műsorban, mint például Újvári Zsombor, aki a celebrovattal szokott bejelentkezni, de egyéb személyekkel is készült már élő interjú náluk.

Tetszik bennük, hogy a műsorukban nem viszik túlzásba a politikát, mint az jellemző némely másik reggeli műsorra, egyéb csatornákon. A PannonReggeliseket szívesen hallgatom és mindig találnak valami érdekes témát.

Ugyanezen a csatornán fut egy KultCafé nevű műsor is, amellyel van némi átfedés a műsorvezetők személyében, amiben Brasnyó és Sánta megtekintésre érdemes filmeket és sorozatokat ajánl a közönségnek a nagyvilágból, régieket és újakat egyaránt. Ezt a műsort is mindenkinek jószívvel ajánlom, vajdaságiaknak is, és mindenkinek, aki érti a magyar nyelvet.

Végezetül annyit fűznék csak hozzá, hogy sok sikert, kitartást és jóegészséget kívánok nekik a továbbiakban is, és még sok-sok műsort, adást a jövőben is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ratluk

Rózsás ratluk A ratluk vagy lokum egy keményítőből és cukorból készült édesség.

Walter Szarajevót védi

A "Walter Szarajevót védi", azaz "Valter brani Sarajevo" című film egy 1972-ben készült, Hajrudin Krvavac által rendezett jugoszláv háborús alkotás.

Surda - Forró szél - tévéfilmsorozat

Borivoje "Surda" Surdilovity A Ljubiša Samardžić (ejtsd: Ljubisa Számárdzsity) által megformált Borivoje "Šurda" Šurdilović (ejtsd:  Borivoje "Surda" Surdilovity, továbbiakban így írom)  egy igazi legenda. Legalábbis számomra biztosan.